Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 13:52

Διαμαρτυρίες των δήμων Σερβίων και Βελβεντού για τις  ελλείψεις στα ΚΥ της περιοχής -Τι απαντά η 3η ΥΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα  την στελέχωση του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων Σερβίων & Βελβεντο,ύ έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή 7 Απριλίου

οι Δήμοι Σερβίων και Βελβεντού. Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας για παντός τύπου οχήματα στην γέφυρα  Σέρβων, εξ αιτίας προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε δύο από τους προβόλους των πυλώνων, οι κάτοικοι των δύο δήμων χρειάζεται να διανύουν αποστάσεις πάνω από 100 χλμ προκειμένου να φτάσουν στο Νοσοκομείο Κοζάνης αφού το ΚΥ Σερβίων και τα Περιφερειακά Ιατρεία στερούνται Ιατρών. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αφού θα πρέπει έρθουν από την Κοζάνη για να παραλάβουν ένα έκτακτο περιστατικό.

Απαντώντας στα αιτήματα των Δήμων της περιοχής με ανακοίνωση της η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που δημιουργήθηκαν λόγω της διακοπής κυκλοφορίας της Υψηλής Γέφυρας Σέρβων, εκτός των ιατρικών ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούν, αποφασίστηκε για 2 ημέρες / μήνα η μετακίνηση Γιατρών (Ουρολόγος, Γυναικολόγος, ΩΡΛ, Καρδιολόγος και Νευρολόγος ) και Παιδιάτρου 1 ημέρα / εβδομάδα στο ΚΥ Σέρβων. Επίσης προς το ΚΥ μετακινούνται για παροχή υπηρεσιών τέσσερις Γενικοί Ιατροί από το Κέντρο Υγείας Κοζάνης ενώ  για την κάλυψη του Π.Ι. Βελβεντού υπάρχει πρόβλεψη για παρουσία τους από 4 έως 5 ημέρες εβδομαδιαίως.

Σε ότι αφορά την κάλυψη του ασθενοφόρου, αποφασίστηκε να υπάρχουν ασθενοφόρα με τα πληρώματα τους που θα σταθμεύουν στο ΚΥ και θα καλύπτουν  σε 24ωρη βάση τις ανάγκες της περιοχής υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 13:59